site doorzoeken:

Mechanische ventilatie en WTW-systemen

Wat is centraal mechanische ventilatie?
Sinds eind jaren 70 worden bijna alle nieuwbouwwoningen in Nederland standaard voorzien van een centraal mechanisch ventilatiesysteem. Deze systemen zorgen gedurende de hele dag voor het afzuigen van badkamer, toilet en keuken.  

Hoe werkt centraal mechanische ventilatie?
Het principe van een centraal mechanisch ventilatiesysteem is eenvoudig. Op of onder het dak wordt een ‘centrale’ ventilator geplaatst. Op deze ventilator worden ronde metalen kanalen aangesloten naar de keuken, de douche en het toilet. Voor de luchtafzuiging worden in de te ventileren ruimten (instelbare) afzuigroosters aangebracht in de opening van het ventilatiekanaal.

Verschillende systemen en producten
Ben Haring & ZN levert verschillende producten voor centraal mechanische ventilatiesystemen in woningen. Voor elke woonsituatie bestaat er een ideale oplossing om een optimaal binnenklimaat te garanderen.

VRAAG VRIJBLIJVENDE OFFERTE AAN

Wat is warmteterugwinning?
Warmteterugwinning staat centraal in een gebalanceerd ventilatiesysteem. De warmte-terugwinunit bevat twee ventilatoren: één om vervuilde lucht naar buiten af te voeren en een om verse buitenlucht ook naar binnen te blazen. Beide luchtstromen worden (gescheiden van elkaar) door een warmtewisselaar geleid. Hierdoor wordt de aangevoerde buitenlucht al voorverwarmd door de vervuilde lucht die wordt afgevoerd, voordat deze in de woning wordt gevoerd. Dit beperkt het warmteverlies door ventilatie met maar liefst 95% 

Mechanische ventilatie en WTW-systemen